Video 4 AS | Telefon: + 47 56 90 42 10 | Telefaks: +47 56 90 42 11 | firma@video4.no | Kontakt oss | Bergen / Oslo / Stavanger / Trondheim / Hele landet
 
NB: Denne siden holdes ikke lenger oppdatert.
Se www.video4.no for mer informasjon 
Hi Tech Systems AVITA

Sofistikert programvare fra kontrollpanel-spesialisten.


 
NLE & WORKFLOW WORKSHOP

Torsdag 23. august og fredag 24. august inviterer vi til to-dagers NLE & Arbeidsflyt-workshop, med et spesielt fokus på arbeidsflyt for postproduksjon og kringkasting.


RAWOLUTION

- Sony PMW-F5/F55 nytt 4K super35-kamera / 120fps /  4K RAW
- XAVC: Nytt fleksibelt kodek for HD og 4K
- F65: oppgradering til versjon 3 - med 6K og 8K-opptak i 120fps!
- Nye Primes-linser
- NEX-FS700: Oppgradering for 4K-opptak
- Den første OLED-søkeren
- Andre nye søkere, batterier og skjerm.

 
Kringkasting
KringkastingAlt fra komplette stasjons-løsninger til software-avvikling.
Forbehold om prisendringer, skrivefeil og avvikende bilder
Forside / Produktgruppe / Kringkasting...
<< Miksere  |   Ruting/Signal >>

Klar til sending!

Alle typer kringkastingsprodukter fra ingest til playout

Vi har alle typer løsninger for kringkasting - fra ingest til playout, fra de små softwarebaserte produkter til fullskala automasjonsløsninger.


 


Hvam Vidergående

Fullvoksen tv-produksjon


- I overgangen fra SD til HD er det viktig med fleksibilitet i utstyret, slik at man kan gjøre overgangen gradvis. Fremdeles utgjør DVklassikeren Panasonic DVX100 ryggraden i kameraparken og undervisningen på skolen, og disse kameraene holder fortsatt god  mål som pedagogisk verktøy for å lære seg arbeidsmetodikk, videofilming og produksjon.

>> les artikkelen
Høgskolen i Nord-Trøndelag

Replay med 3Play


- Det fine med å være en utdanningsinstitusjon er at vi kan kaste oss ut på dypt vann og prøve ut utstyr uten å være fullbefarne brukere eller eksperter: Vi har et pedagogisk mål om at studentene våre skal få prøvd seg i ”real life” situasjoner. Dessuten ser jeg det litt som vår  oppgave å teste ut forskjellige løsninger for så å melde tilbake til bransjen på hva som funker for oss og hva vi savner, sier Håvard Sørli, førstelektor ved multimedieteknologi ved Høgskolen i Nord-Trøndelag.

>> les artikkelen
Demokrati fra utsiden

Democratic Voice of Burma


Democatic Voice of Burma startet som radiokanal og ble gitt i gave til den burmesiske eksil-regjeringen av norske myndigheter i 1992. I år 2000 bestemte de seg for å blir en uavhengig nyhetsstasjon - men er fremdeles stemmen til det stemmeløse folket i Burma.
>> les artikkelen
Full kontroll!

TV 2 hovedkontroll


TV 2 har oppgradert hovedkontrollen, og har jobbet tett med Pro-Bel for å få tilpasset funksjonaliteten. - En positiv side av å jobbe med leverandør og produsent er selvsagt at vi er med å utvikle selve produktet.
>> les artikkelen
HD over Internett

CikMedia


De første HD-TV-sendingene i Norge ble ikke sendt på fjernsyn, men over internett
>> les artikkelen
Fra 40 til 4 milliarder seere.

Høgskolen i Volda


Ilden er alle tings far: Etter den ødeleggende brannen i 1979 begynte Høgskolen i Volda på nytt når det gjaldt utstyrsparken, og startet med U-Matic redigeringssystem fra Sony. Det ble starten på en langsiktig satsing på infrastruktur og ny teknologi, og markerte starten på det som er den teknisk mest avanserte utdanninga for fjernsynsjournalistikk i Norge.
>> les artikkelen
Fra formatkaos til di gital orden

BIFF 2009


Årets internasjonale filmfestival i Bergen (BIFF) var et merkeår. Ja visst var det den tiende festivalen i rekken, men det var også året da en god del av filmene ble digitalisert og avviklet ved hjelp av Kona-kort fra AJA. Sigurd Wik, teknisk ansvarlig ved festivalen, er svært fornøyd med avviklingen.

Tekst: Håvard Nyhus

>> les artikkelen
Klar med HD - nå på web

Sumobryting hos TV 2


Mange ganger kan du faktisk å en bedre TV-opplevelse ved å koble deg på nettet, framfor å se på et tradisjonelt TV-apparat i stua.

Tekst: Håvard Nyhus

>> les artikkelen
Stasjonen på luften på Video 4 på lag

TV 2 Zebra


Den nye kanalen gikk på luften 5 september - med utstyrsløsning levert gjennom Video 4. Som første steg på veien mot å etablere en ren serverbasert TV-stasjon ble TV 2-stasjonen Zebra lansert 5. september. I neste omgang vil TV 2 løfte hele den gamle teknologiplattformen med videomaskiner og utstyr over på en utelukkende serverbasert plattform.
>> les artikkelen
Riedel Intercom

Eurovision Song Contest


Riedels intercom og fiberløsninger var veien å gå da Fornebu Arena ble teppelagt av kilometervis med kabel for å sørge for transport av bilde og lyd mellom to HD OB-busser, omtrent 25 kameraer, 48 kommentatorbokser, artistenes greenroom, regissører, artister, kameramenn, lyd, lys, scene, props, crew, kommentatorer, kringkastere og presse.

>> les artikkelen
Digital Cine. 4K. RAW. NÅ!

RAWOLUTION


Kanskje var det Oscar-prisen for beste foto til filmen ”Slumdog Millionaire” i 2009 som sementerte aksepten av digital cinematografi? Eller kanskje var det ”Avatar”, som i tillegg til å være skutt digitalt også gjorde at digital projeksjon gikk til topps på inntjeningslisten for kinovisning.

For Digital Cinematografi står to begreper sentralt: 4K og RAW. Dette er de nye produksjonsparadigmene som vil dominere alle diskusjoner om kamera og produksjon i tiden som kommer. Vi gir deg oversikten!

>> les artikkelen
De nye standardene

4K og nye kamera


Det finnes en rekke forskjellige 4K-standarder. To er viktigere enn de andre

>> les artikkelen
Samisk Høgskole og NewTek TriCaster

Esperantomaskinen


Hva har tricasteren og Samisk høgskole til felles?
-De får alle til å snakke samme språk.

>> les artikkelen
Et viktig parameter for 4K

Bitrate, kodek, 4K og Arbeidsflyt


Høy oppløsning med lav bit-rate vil ofte gi dårligere bilder enn lavere oppløsning med høy bit-rate, rett og slett fordi mye av informasjonen fjernes i bildet.

>> les artikkelen
Vinn på minuttet

Rubicon


TV 2s storsatsing på gameshowfronten i 2011 er ”Vinn på minuttet” som hadde sin premiere i mars. Med oppgaver som ”Trippel Ping Pong Plopp”, ”Du suger” og ”Klypespretten” er det duket for utfordringer, både for deltagere og produsent.

>> les artikkelen
Er det så rått?

RAW - hva er det?


Ordet lover ubehandlede bilder rett fra bildesensoren, men dette stemmer bare delvis: En RAW-fil er ennå ikke et bilde per se, men minimalt prosessert billedsensor-DATA. En RAW-fil er ennå ikke klar til å redigeres - men må konverteres eller ”oversettes” slik at det kan sees som et bilde. Vanskelig? La oss ta det steg for steg!

>> les artikkelen
Nett-tv har sin egen rytme

VG-TV


- Det å produsere for nett-tv er noe annet enn å produsere for vanlig tv. Terskelen for å nå nettbrukeren er høyere enn for å nå sofagrisen. På nett er det en aktiv handling å se tv – man må fristes til å klikke på innslaget og så holdes fast av en raskere klipperytme.

>> les artikkelen
Opprustning

Kringkasterne oppgraderer


VGTV, NRK og TV 2 fortsetter å forbedre sine kringkastingsløsninger.
(foto: Helge Mikalsen, VG)

VGTV: Nye nettvaner med Broadcast Pix
NRK: En magisk koffert med Blackmagic Design
TV 2: Kommunikasjonskunnskap med Riedel
NRK: Distriksgrafikk med Chyron


>> les artikkelen
Gjør-det-selv-TV

Høgskolen i Volda


Er det mulig for én person å gjennomføre en komplett, live studiosending med avvikling av ulike nyhetsinnslag, styring av flere kameraer, gjennomføre studio- og telefon-intervjuer, fortløpende gjøre bruk av CG-tekstgrafikk og i det hele tatt møte de utfordringene som ligger i enhver live sending? Ved Høgskolen i Volda har de ambisjonene klare - de vil forvandle Broadcast Pix til et superavansert multimedia avviklingsverktøy som skal kunne brukes for avvikling av nyhetssendinger, i fjernundervisning og i forelesninger.
>> les artikkelen
Nye modeller for live-produksjonFantastisk chromakey lyssystem fra DataVideoTo Cube'er som streamer low latency til to  iPads i ad hoc modus uten bruk av WiFi-ruter.Introduksjon
Kaspar Strømme

kaspar@video4.no

tlf: + 47 56 90 42 25
mob: + 47 48 89 01 35
Tim Pettersen

tim@video4.no

tlf: + 47 56 90 42 34
mob: + 47 41 56 63 44
Eivind Osnes

eivind@video4.no

tlf: +47 56 90 42 15
mob: +47 93 43 41 45
Rolf Ruud

rolf@video4.no

tlf: + 47 56 90 42 24
mob: + 47 98 25 68 84