Video 4 AS | Telefon: + 47 56 90 42 10 | Telefaks: +47 56 90 42 11 | firma@video4.no | Kontakt oss | Bergen / Oslo / Stavanger / Trondheim / Hele landet
 
NB: Denne siden holdes ikke lenger oppdatert.
Se www.video4.no for mer informasjon 
Apple Support

Video 4 er en av landets mest erfarne leverandørene av video-løsninger for Apple. 

Avid Support

Avid leverer de kanskje viktigste redigeringsverktøyet på markedet - og vi er en av de mest kunnskapsrike forhandlerne i Norge.


Kjøp Apple-programvaren her

Her er direkte lenker til de mest populære Apple-programmene til video.


NLE & WORKFLOW WORKSHOP

Torsdag 23. august og fredag 24. august inviterer vi til to-dagers NLE & Arbeidsflyt-workshop, med et spesielt fokus på arbeidsflyt for postproduksjon og kringkasting.


 
Kringkasting
KringkastingAlt fra komplette stasjons-løsninger til software-avvikling.


Postproduksjon
PostproduksjonVi er landets ledende spesialister på alt innen post- produksjon og systemløsninger.


Skoler og utd.
Skoler og utd.Medielinjer, høyere utdanning, filmskoler og andre utdanningsinst.


Industri/Offshore
Industri/OffshoreIP,nettverk, overvåkning, display, arkivering, konvertering, R.O.V.-overlay.


Medisin & forsk.
Medisin & forsk.Skanning, registrering, opptak og lagring, skanning og mer.


Digital Cine
Digital CineDigital cinematografi tar filmen til ett nytt nivå. Vi forhandler kameraene som gjelder.
Forbehold om prisendringer, skrivefeil og avvikende bilder
Forside / Produktgruppe / Redigering...
<< Bagger  |   Arbeidsflyt >>

Redigeringsspesialister

Sertifiserte spesialister på alle de store redigeringsverktøyene

Video4 er landets mest erfarne leverandør av redigeringsløsninger for film og tv-produksjon.


Vi er redigeringsspesialistene.
Med over 10 års erfaring som leverandør av redigeringsløsninger til bransjen er vi de mest erfarne i Norge hva angår Apple- og Avid-installasjoner. Våre medarbeidere er sertifiserte Apple- og Avid-spesialister, og handler du redigeringsløsninger hos oss får du tilgang til en masse kunnskap og erfaring. Vi har dessuten selvsagt kompetanse på Adobe Premiere og Sony Vegas ProAlt innen postproduksjon
Vi har også en komplett linje med andre postproduksjonsprogramvare, fra Smoke on Mac, Telestream-produkter og en rekke andre programvareløsninger for å utvide verktøyskuffen din.
Fargekorrigering og kontrollflater
Vi har også markedslederen DaVinci i vår portefølge, og har alt du trenger av kontrollflater og lignende til dette, blant annet Avid Artist (bildet) og Wave-kontrollflatene.
Alt av hardware
Vi leverer også alt du trenger av hardware til din redigeringssuite, om det er maskinvare eller i/o-kort, fargetastatur eller annet nødvendig utstyr.Support fra våre spesialister

Når du handler redigeringsløsninger hos oss får du også mulighet til å kjøpe supportavtaler. Disse sikrer deg den best kvalifiserte støttten i det norske markedet - men erfarne og dyktige medarbeidere som gir deg den støtten du trenger.

 


Flere kokker – mindre søl

Klippegruppen bak Halvbroren


NRK-serien ”Halvbroren” er basert på Lars Saabye Christensens prisvinnende roman og produseres av produksjonsselskapet Monster. De åtte episoder på 45 minutter skalfortelle historien om fire generasjoner i det 20. århundre – og opptakene er nå i full gang.

>> les artikkelen
Produktive Cannes-vinnere!

Flimmer Film


I store luftige lokaler sentralt i Bergen finner vi produksjonsselskapet Flimmer Film, som deler lokalet med et annet produksjonsselskap, Pandora Film. Spredt rundt på ulike rom finner vi staben i full sving: En rekke nye produksjoner er både i opptak og under utvikling. Med innkjøpsavtaler og co-produksjonsavtaler med aktører som NRK, TV2 og finske YLE kan man kanskje tro at Flimmer Films utstyrspark er i millionkronersklassen?
>> les artikkelen
Grunn dybdeskarphet lærer studentene disiplin

Noroff Instituttet


- Grunn dybdeskarphet krever innsikt, forståelse og be visste valg om hvordan dette skal brukes rent fortellermessig. DSLR-kameraene krever noe annet av fotografen enn det tradisjonelle videokameraet – og er det perfekte redskap for å lære studentene disiplin, hardt arbeid og effektivitet.

>> les artikkelen
Er det så rått?

RAW - hva er det?


Ordet lover ubehandlede bilder rett fra bildesensoren, men dette stemmer bare delvis: En RAW-fil er ennå ikke et bilde per se, men minimalt prosessert billedsensor-DATA. En RAW-fil er ennå ikke klar til å redigeres - men må konverteres eller ”oversettes” slik at det kan sees som et bilde. Vanskelig? La oss ta det steg for steg!

>> les artikkelen
Fantastisk fleksibilitet

TV 2 Promo:


TV 2 Promo har gått gradene og har vært innom flere redigeringsmiljøer før de nå endelig har fått det de har hatt i kikkerten i flere år: Et omfattende Apple Xsan-nettverk med ikke mindre enn 11 stasjoner, alt styrt gjennom Artbox. Dermed er arbeidsflyten blitt svært fleksibel og oversiktlig.
>> les artikkelen
Opprustning

Kringkasterne oppgraderer


VGTV, NRK og TV 2 fortsetter å forbedre sine kringkastingsløsninger.
(foto: Helge Mikalsen, VG)

VGTV: Nye nettvaner med Broadcast Pix
NRK: En magisk koffert med Blackmagic Design
TV 2: Kommunikasjonskunnskap med Riedel
NRK: Distriksgrafikk med Chyron


>> les artikkelen
Headspin Productions

Kunnskapsformidlerne


- Gjennom en målrettet satsing på teknologi- og energibedrifter har vi bygget opp både en solid kundeportefølje og en forholdsvis unik kompetanse når det gjelder kreativ formidling av faglig innhold.

>> les artikkelen
Fra 40 til 4 milliarder seere.

Høgskolen i Volda


Ilden er alle tings far: Etter den ødeleggende brannen i 1979 begynte Høgskolen i Volda på nytt når det gjaldt utstyrsparken, og startet med U-Matic redigeringssystem fra Sony. Det ble starten på en langsiktig satsing på infrastruktur og ny teknologi, og markerte starten på det som er den teknisk mest avanserte utdanninga for fjernsynsjournalistikk i Norge.
>> les artikkelen
Å skape et uttrykk

Postproduksjon er en øvelse i usynlighet og synlighet


- Postproduksjonsarbeidet handler til syvende og sist om å virkeliggjøre regissørens visjon, sier Dylan R. Hopkin ved Nordisk Film ShortCut. – Man må være serviceminded og lytte til kreatørens tanker og ønsker, men samtidig se ekstrapotensialet som ligger i materialet.


>> les artikkelen
Stor skjerm , store muligheter

Brann-TV


- Vi befinner oss i en ny medievirkelighet som vi i Brann ønsker å henge med på. Det vi gjør på Stadion handler først og fremst om å gi publikum et produkt som er tilpasset den fantasiske opplevelsen det er å gå på kamp, sier Gorm Natlandsmyr, mediesjef i Brann.
>> les artikkelen
Forskere med fortellertrang

Naturfakta


- Vi kom nok inn i videobransjen med en litt annen vinkling enn mange andre. Vi begynte med dette fordi vi hadde mange historier å fortelle - og lærte oss journalistikk og videohåndtverket av den grunn. Målet vårt er at seeren skal lære noe nytt samtidig som han skal bli sittende i godstolen til programmet er ferdig uten å skifte kanal.
>> les artikkelen
Skole med ambisjoner

NISS


Nordisk Institutt for Scene og Studio - mer kjent som NISS - har ambisjonene klare. Fra å være en toårig yrkesutdannelse er planene for å opprette en treårig bachelor i støpeskjeen. Samtidig oppretterskolen en egen toårig manusutdannelse med oppstart til høsten.
>> les artikkelen
- Fremtiden ligger i grading over internett

Fragments og DaVinci Resolve


- Med Resolve har vi fått verktøyet som gjør at våre kunder kan delta i grading- og fargekorrigeingsprosessen i våre lokaler mens coloristen kan sitte et annet sted i verden. Det sier Jon T. Skjerven, eier og daglig leder av high-end postproduksjonsfirmaet Fragments. Sammen med lydetterabeidsfirmaet Megaphon utgjør Fragments et komplett postproduksjonshus som har hovedfokus på reklame. Nå har Fragments investert i Resolve og har plutselig fått verktøyet som gir løsningen flere av selskapets utfordringer.

>> les artikkelen
Definitivt en deal

Filmreaktor


I løpet av det året Filmreaktor har eksistert har de to grunnleggerne Håvard Rydning og Jonas Estensen landet så mange oppdrag at de i dag kan kalle seg et etablert postproduksjonsselskap. De har valgt Avid som sitt system.
>> les artikkelen
10 års ferd til nye dokumentarer

Flimmer Film


Med 5 fast ansatte, mange faste frilansere og trofaste samarbeidspartnere, har Flimmer Film klart å bygge opp et levende produksjonsmiljø midt i Bergen sentrum. En målrettet satsning på tv-dokumentaren som er selve grunnvollen i selskapets aktivitet. Nå ser de tilbake på 10 års reise i teknologi, rammevilkår, fiaskoer – og fremover mot et kollektivt erkjennelsesprosjekt.

>> les artikkelen
Nye muligheter for videregående skoler.

Mediestudier


To skoler forteller om sin satsning på Medier og Kommunikasjon.
>> les artikkelen
Flerskjermsproduksjoner

Multiscreen


To produsenter forteller oss hvordan det er å arbeide med projeksjon mot flere flater.
>> les artikkelen
Digital undervisningsflyt

Universitetet i Bergen


– Det er viktig for oss at de som vi utdanner skal få opplæring på det utstyret som vil møte dem i bransjen.
>> les artikkelen
Fra fargekorrigering til billedmastring

Fargemestring


Når man vet at omtrent alle produksjonene i NRK – foruten direktesendte programer og mindre produksjoner – går gjenom fargekorigerings-suitene er det klart at det settes høye krav til både ytelse, fleksibilitet og brukervenlighet for fargekorigeringsverktøyet som skal brukes. Som et av de aler første selskapet i verden kjøpte NRK fargekorigeringsløsningen Final Touch HD og opplever at de nå har fåt et produkt som de får være med å forme nøyaktig som de vil ha det .
>> les artikkelen
Miljøvennlige klipperom

Drømmesuiten


I 2004 bestemte 4 klippere seg for å lage et miljø og en arbeidsplass som tok klipping på alvor: Målet var å lage selve Drømmesuiten. I dag har selskapet 7 ansatte og har opprettet en egen lydsuite for å kunne tilby sine kunder et komplett klippemiljø.
>> les artikkelen
Final Cut er død!

Lenge leve Final Cut X?


For mange svorne FCP-brukere ble budskapet om Final Cut X mottatt med blandede følelser. Hva er dette? En "light"- utgave for amatører eller en genial nyvinning som vi bare så vidt har sett konturene av?

>> les artikkelen
TVProdusenten AS

TV2-leverandør og rekruttfabrikk


En av de store leverandørene av nyheter og sport til TV2 finner vi i Tromsø. TV-produsenten A/S har siden 1995 kanskje vært kanalens viktigste bidragsyter fra den nordlige delen av Norge, med et virksomhetsområde som strekker seg fra fylkesgrensen mot Nordland i sør til Svalbard i nord, og dessuten med jevne avstikkere til de nordlige delene av Russland, Finland og Sverige.
>> les artikkelen
Mannen som forandret industrien

Grant Petty fra Blackmagic Design


Selskapet Blackmagic Design ble etablert som et resultet av en postproduksjons og tv-ingeniørs frustasjon over den tilgjengelige teknologien. Grant Petty, grunnleggeren av selskapet, var overhodet ikke fornøyd med det som fantes av eksisterende teknologi, så for 10 år siden satte han seg som mål å endre reglene. Målsettingen: Kvalitet til en oppnåelig pris.
>> les artikkelen
Monsterfabrikken

Xsan-løsning


Om deltagerne i reality-serien ”Fagerstrand” slet med samhandling, hadde produksjonsstaben bak serien ikke slike problemer. Ny infrastruktur bygget rundt Apples Xsan-løsning har gjort produksjonsflyten både mer fleksibel og effektiv.
>> les artikkelen
Postproduksjonskjempen Filmreaktor:

Vokser med oppgavene


Det er ikke første gang Preview snakker med Filmreaktor: I 2006 var duoen Håvard Rydning og Jonas Estensen optimistiske gründere med 3 redigeringsstasjoner og store ambisjoner. I dag er de innehavere av et av Norges største etterabeidshus – med 19 redigeringssuiter som i sine travleste perioder har mer enn 30 personer i sving.

>> les artikkelen
Mange godbiter på Aja-standenThunderbolt til MXO og ny konverter


Mange spennende produkter på årets stand!Vi aner spennende nyheter fra Avid!
Kaspar Strømme

kaspar@video4.no

tlf: + 47 56 90 42 25
mob: + 47 48 89 01 35
Skjalg Stordal

skjalg@video4.no

tlf: + 47 56 90 42 27
mob: + 47 91 55 63 17
Tim Pettersen

tim@video4.no

tlf: + 47 56 90 42 34
mob: + 47 41 56 63 44
Kim Fjeld

kim@video4.no

tlf: + 47 56 90 42 23
mob: + 47 99 22 40 40
Lars Petter Ommundsen

lars.petter@video4.no

tlf: + 47 56 90 42 19
mob: + 47 93 49 42 94
Anders Rydmell

anders@video4.no

tlf: +47 56 90 42 38
mob: +47 416 70 244