Video 4 AS | Telefon: + 47 56 90 42 10 | Telefaks: +47 56 90 42 11 | firma@video4.no | Kontakt oss | Bergen / Oslo / Stavanger / Trondheim / Hele landet
 
NB: Denne siden holdes ikke lenger oppdatert.
Se www.video4.no for mer informasjon 
Streaming på 1-2-3

Superenkel streaming-løsning med et kamera, en laptop med Wirecast og en internettoppkobling!


IBC 2012 - Lyd og intercom
IBC 2012 - Telestream, Matrox, BlackMagic, Aja og Avid
RAWOLUTION

- Sony PMW-F5/F55 nytt 4K super35-kamera / 120fps /  4K RAW
- XAVC: Nytt fleksibelt kodek for HD og 4K
- F65: oppgradering til versjon 3 - med 6K og 8K-opptak i 120fps!
- Nye Primes-linser
- NEX-FS700: Oppgradering for 4K-opptak
- Den første OLED-søkeren
- Andre nye søkere, batterier og skjerm.


Forbehold om prisendringer, skrivefeil og avvikende bilder
Forside / Marked / Nye medier...

Nye medier

Møt utfordringene i de nye kanalene

Kringkasting mot håndholdte enheter, streaming over internett, feltsendinger fra mobiltelefoner, youtube- og web-video: Video 4 kan den nye mediehverdagen.

 


Aal Stasjon på skinner

Nasjonale høyhastighetsskinner


Det er hundre år siden Ål stasjon ble etablert som trafikkalt kommunikasjonsknutepunkt. Nå - på samme tidspunkt som den fiberoptiske kabelen vinner sin fortjente Nobelpris - er det nettopp en sterk elektronisk infrastruktur og tanken om en nasjonal fiberoptisk infrastruktur som snart vil gjøre Aal Stasjon til et "household name" i bransjen.

>> les artikkelen
Nett-tv har sin egen rytme

VG-TV


- Det å produsere for nett-tv er noe annet enn å produsere for vanlig tv. Terskelen for å nå nettbrukeren er høyere enn for å nå sofagrisen. På nett er det en aktiv handling å se tv – man må fristes til å klikke på innslaget og så holdes fast av en raskere klipperytme.

>> les artikkelen
Landet ledende IP-distributør med overføringsteknologi i særklasse

Media Netwerk


Media Netwerk er kanskje skandinavias ledende selskap hva angår distribusjon og kontribusjon av IP-tv. I tillegg til en rekke tjenester innen post-produksjon og filbasert arbeidsflyt - og den smått geniale nettportalen media|bank - sørger Media Netwerk for kontribusjon, distribusjon, signalføring og lagringsløsninger for kunder som ViaSat i Norge, Danmark og Sverige, arena-kontribusjon for svensk eliteseriehockey og rikstoto/norsk trav, TV4 og NRK.

>> les artikkelen
3D - hvorfor nå?

Tiden er inne for 3D


I løpet av få år har digital 3D gått fra å være en eksklusiv pionér-teknologi til å være godt på vei inn i konsumentmarkedet, der de fleste store leverandørene av TVer og Blu-ray-spillere enten har eller kommer til å tilby 3D-produkter i løpet kort tid. En enorm forbedring av teknologien, konsumentutstyr til fornuftige priser, suksessfulle kinofilmer som Avatar og en målrettet satsing fra utstyrsleverandørene har alle vært faktorer som har gjort at 3D nå for fulle står i fokus i bransjen.
>> les artikkelen
Skapende utdanning

Norges Kreative Fagskole


- Jeg tror det viktigste ved en skole som vår er at vi som lærere elsker film. Selv om vi er svært opptatt av det pedagogiske aspektet ved vår gjerning, har jeg på følelsen av at det er minst like viktig for studentene at vi først og fremst er filmfolk som brenner for det vi holder på med.

>> les artikkelen
- Fremtiden ligger i grading over internett

Fragments og DaVinci Resolve


- Med Resolve har vi fått verktøyet som gjør at våre kunder kan delta i grading- og fargekorrigeingsprosessen i våre lokaler mens coloristen kan sitte et annet sted i verden. Det sier Jon T. Skjerven, eier og daglig leder av high-end postproduksjonsfirmaet Fragments. Sammen med lydetterabeidsfirmaet Megaphon utgjør Fragments et komplett postproduksjonshus som har hovedfokus på reklame. Nå har Fragments investert i Resolve og har plutselig fått verktøyet som gir løsningen flere av selskapets utfordringer.

>> les artikkelen
Fyrstikkalléen

Skole eller kringkaster?


- Vi er veldig privilegert her på skolen: Siden skolebygget er helt nytt ble studiofasiliteter og infrastruktur tenkt inn i planleggingen fra starten. Dermed har vi skreddersydde studiorom, fiberkabling fra auditorier og flerbrukshall - og er i realiteten en komplett  TV-stasjon.

>> les artikkelen
Final Cut er død!

Lenge leve Final Cut X?


For mange svorne FCP-brukere ble budskapet om Final Cut X mottatt med blandede følelser. Hva er dette? En "light"- utgave for amatører eller en genial nyvinning som vi bare så vidt har sett konturene av?

>> les artikkelen
Fra formatkaos til di gital orden

BIFF 2009


Årets internasjonale filmfestival i Bergen (BIFF) var et merkeår. Ja visst var det den tiende festivalen i rekken, men det var også året da en god del av filmene ble digitalisert og avviklet ved hjelp av Kona-kort fra AJA. Sigurd Wik, teknisk ansvarlig ved festivalen, er svært fornøyd med avviklingen.

Tekst: Håvard Nyhus

>> les artikkelen
Klar med HD - nå på web

Sumobryting hos TV 2


Mange ganger kan du faktisk å en bedre TV-opplevelse ved å koble deg på nettet, framfor å se på et tradisjonelt TV-apparat i stua.

Tekst: Håvard Nyhus

>> les artikkelen
En leksjon om akustisk tilhøringhet

Opptak av lyd på location


Gisle Tveito har et visittkort som forteller at han er avdelingsleder for etterarbeid ved Norsk Filmstudio på Jar, med ansvar for 8 fast ansatte og "flere frilansere" som han sier det. Men noen ganger trekker Tveito et annet visittkort opp av lommen - og blir den kreative lyddesigneren Gisle Tveito, med flere filmer på samvittigheten enn de fleste her i landet. Bare i år har han hatt fingrene sine i ferdigstillelse av lyden på filmer som "Rovdyr", "Den siste revejakta", "Mannen som elsket Yngve" - og flere er på vei. 
>> les artikkelen
Stor skjerm , store muligheter

Brann-TV


- Vi befinner oss i en ny medievirkelighet som vi i Brann ønsker å henge med på. Det vi gjør på Stadion handler først og fremst om å gi publikum et produkt som er tilpasset den fantasiske opplevelsen det er å gå på kamp, sier Gorm Natlandsmyr, mediesjef i Brann.
>> les artikkelen
Abonnent-tv med suksess

TV 2 Sumo


TV 2 Sumo er en del av TV 2 Interaktiv som har ansvaret for TV 2s nettsider, som for eksempel nettavisen og TV 2-sidene, nyhetskanalen på nett m.m.
>> les artikkelen
Digital Cine. 4K. RAW. NÅ!

RAWOLUTION


Kanskje var det Oscar-prisen for beste foto til filmen ”Slumdog Millionaire” i 2009 som sementerte aksepten av digital cinematografi? Eller kanskje var det ”Avatar”, som i tillegg til å være skutt digitalt også gjorde at digital projeksjon gikk til topps på inntjeningslisten for kinovisning.

For Digital Cinematografi står to begreper sentralt: 4K og RAW. Dette er de nye produksjonsparadigmene som vil dominere alle diskusjoner om kamera og produksjon i tiden som kommer. Vi gir deg oversikten!

>> les artikkelen
Halvbroren

Ny mann på settet: Digital Image Technician


TV-serien Halvbroren har blitt møtt med kritikerjubel og er solgt til en rekke land.
Storyline brukte tiden på å bygge den digitale arbeidsflyten rett inn i opptak.
(Alle bilder: NRK/Monster)

>> les artikkelen
Kaspar Strømme

kaspar@video4.no

tlf: + 47 56 90 42 25
mob: + 47 48 89 01 35
Torgrim Bødalen

torgrim@video4.no

tlf: + 47 56 90 42 32
mob: + 47 98 25 68 77
Bjarne Økland

bjarne@video4.no

tlf: +47 56 90 42 17
mob: + 47 93 43 41 47
Skjalg Stordal

skjalg@video4.no

tlf: + 47 56 90 42 27
mob: + 47 91 55 63 17
Rolf Ruud

rolf@video4.no

tlf: + 47 56 90 42 24
mob: + 47 98 25 68 84
Anders Rydmell

anders@video4.no

tlf: +47 56 90 42 38
mob: +47 416 70 244


Motion 101: Introduksjon til Motion 5

Apple Certified Pro eksamen

Kamera og Opptaksteknikk

2-dagers Avid Media Composer intensivkurs

>> Se alle våre kurs